Recenzja: Burger Brothers Rybnik

Nowy punkt na rybnickiej mapie gastro? No to trzeba było sprawdzić! 😉
Na ul. Raciborskiej pojawiła się przyczepa Burger Brothers – marka znana już z Jastrzębia i Cieszyna. Wziąłem na warsztat ich podstawę, czyli zestaw dwóch klasyków: Cziper oraz Cheese. Jak wypadły? Lecimy! 👇


🍔 CZIPER – 28,99 zł

Skład: wołowina, ser mimolette, cebula, ogórek konserwowy, musztarda, ketchup

Bułka? Świetna – miękka, elastyczna, nie rozsypuje się, a do tego delikatnie chrupiąca z wypalonym logo na górze.
Mięso wysmażone na poziomie mocnego medium well/well done, ale nadal soczyste i wyjątkowo smaczne.
W tym burgerze króluje minimalizm, który działa doskonale. Mało składników, ale za to porządnych. Nic się nie gryzie, nic nie dominuje – wszystko wspiera smakowitą wołowinę, która gra pierwsze skrzypce. Ser mimolette daje subtelność i spójność.


Ocena: 9/10


🧀 CHEESE – 32,99 zł

Skład: wołowina, sałata, cebula, pomidor, ogórek konserwowy, żółty ser, sos classic

Bułka identycznie świetna.
Wołowina od pierwszego gryza pokazuje, że wiedzą, co robią. Idealnie doprawiona, aromatyczna, soczysta.
Sos classic smaczny, łagodny, bardzo dobrze pasuje, chociaż mógłby być ciut gęstszy – sporo wypływa.
Warzywa świeżutkie, chrupiące, a co najlepsze – proporcje odmierzane do każdego burgera, co w food truckach rzadkością bywa.


Ocena: 9/10


🔥 Podsumowanie

Nie spodziewałem się, że z food trucka dostanę burgery tak dobrego poziomu – i to w tej cenie.
Dbałość o szczegóły, świeżość, świetne mięso, bardzo fajna bułka i rozsądny czas oczekiwania.
Burger Brothers pozytywnie mnie zaskoczyli, a ja na pewno będę wracał po więcej.

Ocena końcowa: 9/10

A Wy? Byliście już u Burger Brothers? Jak Wasze wrażenia? 🍔🔥

Komentarze