
Dwa dni po otwarciu nowego lokalu Kebabian Kebab & Grill, w miejscu gdzie wcześniej działał Taj of India, postanowiłem sprawdzić co mają do zaoferowania.
Na początek ważne ostrzeżenie – Kebabian przejął stronę oraz profil Google po Taj of India, więc widoczne tam oceny 4,6/5 na ponad 500 opinii nie dotyczą nowego lokalu, a poprzedniej restauracji.
Tym razem wziąłem rollo i bułkę – klasyczny zestaw testowy.
🥙 Rollo pita mała, mięso mieszane, sos mieszany – 17,00 zł
Jedyne dobre to… pita. Dobrze przypieczona i smaczna.
Surówki i sos – słodkie, nijakie, ostry w śladowej ilości i wcale nie ostry.
Mięso? To najgorsza mielonka, jaką można sobie wyobrazić – posmak zostaje długo po zjedzeniu, niestety nie w dobrym sensie.
Kurczaka prawie nie ma, a jakość – dramatyczna. Cena niska, ale i jakość żadna.
🍔 Bułka kurczak, sos łagodny – 24,00 zł
Bułka miękka, burgerowa, ale w zapachu jakby już trochę „przeżyła swoje”.
Sos łagodny – typowy gotowiec, słodki i nieciekawy.
Kurczak – coś, co ciężko zepsuć, a jednak… udało się.
Bez smaku, bez struktury, przypominający raczej pasztet niż mięso z grilla.
Jedyny plus? Świeże warzywa i surówki. Choć zaskoczył mnie… zielony groszek. Polski akcent, który w kebabie rozbawił mnie do łez.
🔚 Podsumowanie
Lokal wygląda dokładnie tak jak Taj of India. Te same wnętrza, ten sam Facebook, ten sam Google Maps.
Zmieniono jedynie szyld. Na wejściu – opary tłuszczu, a otrzymany produkt bardziej udaje kebab, niż nim jest.
Kebabian to, niestety, kolejny słaby punkt na rybnickiej kebabowej mapie.
Ocena ogólna: 3,5/10
A Wy byliście już w nowym Kebabianie? Jak Wasze wrażenia?
Dajcie znać w komentarzu – może mieliście więcej szczęścia niż ja.
#SmakiRybnika #RybnickiBloggerKulinarny #KebabRybnik #RybnikJe #RybnikFood #KebabianRybnik #GastroRybnik #RecenzjaGastro








Komentarze
Prześlij komentarz